söndag 19 augusti 2012

12.5 Varv i Solen

Den tredje upplagan av Pre Tartan 5K Challenge ägde rum på lördagen under finfina förhållanden. LK Uven har drabbats av en hel del skadebekymmer och en hel del löpare fick lämna återbud till det prestigefyllda loppet. På startlinjen stod dock Adde Persson, Anders Hansson, Emma Blomsterberg, Ola Stigmar samt UV-debutanten Sava Iancovici.

Det fanns på förhand en hel del matcher i matchen att se fram emot. Skulle Adde få revansch på Emma från Lundaloppet och knipa fler uvpoäng idag? Skulle Ola lyckas tvåla till Adde? Skulle Anders lyckas trycka sig förbi Emma? Med hur mycket skulle Sava slå Martin Larssons mästerskapsrekord 17:58?


Deltagarna visar hur mycket de litar på den officiella tidtagningen


Sava rusade iväg i ett rasande tempo och ingen av de andra gjorde en ansats att försöka följa. Tempot låg en bit under det måltempo på 3:25 min/km som satts upp innan loppet.

Sava sticker


Allt medan Sava försvann i fjärran lade sig de andra två och två i hettan för att utröna vem som var fysiskt och mentalt starkast. De första två leddes av Adde följd av en VFF-beklädd Ola som retsamt enkelt tassade med ca 1.5 mm bakom. Deras första kilometer landade på strax under 4 minuter; planerat tempo för Adde och otrampad mark för Ola.

Adde grillar Ola

En bit bakom hade Anders bestämt sig för att hänga Emma. De höll ihop mer än en kilometer och öppnade på ca 4:30 vilket får ses som en ganska försiktig öppning av Emma.

Emma grillar Anders

Sava fortsatte att mata på i ett riktigt bra tempo och efter några kilometer tvingades Ola släppa Adde då tempot tog ut sin rätt. Det Ola inte såg var att Adde grinade illa bakom sina solglasögon och hade det riktigt tufft. Avståndet mellan löparna ökade dock undan för undan och en halv långsida blev tillslut en hel långsida.

Bakom de två växlade en Lance Armstrong -leende Emma tempo och distanserade Anders undan för undan.

Sava, som även han såg lite tagen ut på slutet spurtade tillslut in som ohotad segrare på superba 17:10.

Dagens segrare

Adde kom in på 20:27 och mumlade en hel del besvärjelser när han sjönk ihop på tartanets varma yta. En stud senare dök Ola i mål på 20:52 vilket är en riktigt fin tid och antagligen personligt rekord.
Emma tryckte på rejält sista varven och gick in på 21:59, en putsning av förra årets tid med galna 1:19. Anders putsade också förra årets tid med fina 34 sekunder och kom in på 23:26.

Resultaten innebär att Emma nu åter leder Uv GP medan Martin Stigmar som ett spöke håller fast i silverplatsen. Adde närmar sig underifrån och Ola gnetar sig förbi Per-Åke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar