måndag 26 mars 2012

Hungriga Uvar Provade Vingarna i Premiären

Alltmedan solen sken över Skåne låg dimman tät över Sveriges San Francisco. När det började närma sig start för Helsingborgs terränglopp och årets UV Grand Prix premiär gjorde solen äntligen ett genombrott så att det blev en riktigt fin tillställning även vädermässigt.

Laddning innan lopppet

Trots en del återbud på grund av skador och onda influensor stod idag fem uvar på startlinjen. Martin Stigmar och Emma Blomsterberg hade rutin av loppets åtta kilometer sedan tidigare medan Anders Hansson, Erik Sjökvist och Per-Åke Frostell gjorde debut i det ganska kuperade loppet som bjuder på ett par riktigt sugande stigningar.

Martin Stigmar, på jakt efter sin tredje raka GP-seger raglade med tvivelaktiga läten imål först av uvarna och kom in som etta i motionsklassen med tiden 30:04, en putsning av förra årets pers med ca 50 sekunder.

En synbart tagen Erik var andra uv i mål på 36:40 men stod ängsligt och tittade bort mot det långa upploppet efter Emma. Emma som varit hämmad av skador under vintern behövde komma in under 41:12 för att Erik skulle hamna före i LK Uvens mixade resultatlista. En tyst, grymtande svordom hördes när Emma skymtades redan efter drygt en minut och hon kunde trots Eriks häcklingar under upploppet sprinta in på 38:05 vilket innebär en putsning av förra årets tid med en minut och en andraplats i dagens Uv-Race.

Uvarna kartlägger den tyngsta backen

Anders knep fjärdeplatsen under sin debut med tiden 39:30 och tog tillfället i akt att via videolänk skicka hälsningar till förra årets silvermedaljör i GP, Adde Persson som befinner sig på träningsläger i lundatrakten. Per-Åke bars sedan fram av supportrar till tiden 52:34 och det är skönt att se att han är tillbaka efter förra säsongens elaka hälseneskada.

Söndagens Uppställning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar