måndag 1 augusti 2011

Manfall inför tuff utmaning

Tredje upplagan av Åsulllsloppet och båda de tidigare segrarna fanns i startfältet. De flesta trodde att kampen om segern skulle stå mellan Adde Persson och Martin Stigmar eftersom Martin Larsson enligt rapporter siktats på Öland.

Som vanligt var det varmt och i den 25 graders gassande solen gick startskottet strax efter kl 11 med en cykeluv som hare uppför Hallandsåsen. Första kilometerns kraftiga stigning inleddes med att Martin och Adde tog sig längst fram i fältet och sprang jämsides, duckandes enstaka välklädda och vänliga cyklister i fantasifulla färger. Efter 500 meter ökade Stigmar takten något och försökte bränna lite syra hos motståndaren. Adde satt som klistrad i rygg. Farten slog av något i slutet av den brantaste backen. Då slog Adde om i en våldsam forcering där Stigmar ett tag såg ut att släppa men han bet sig fast i ryggen på den skenande lundalöparen. Efter ca 1500 meter minskade Adde något på farten och då blixtrade Stigmar till med en furiös kontringsutbrytning i löjligt tempo. Han fick snabbt en lucka på 10-20 meter som sedan växte och då var det bara för de två löparna att bita i och ta mjölksyran alena den andra halvan av loppet.

Stigmar rosslade i mål som segrare på 13:25, fyra sekunder från banrekord, Adde knep silvret med 14:58. Detta innebär att Stigmar just nu leder UV GP före Adde. Det var upplagt för räv- och rackarspel i kampen om bronset men ingen tog chansen att ta ett steg emot den eftertraktade UV-medaljen och ställningen är därmed oförändrad.

Adde ser segerviss ut inför startenMartin är laddadAdde funderar på vilka presenter han ska köpa i shopen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar