tisdag 6 april 2010

Uv-premiär 2010

Martin rapporterar från årets Uv-premiär:

Vi var på jakt efter Jordbrodalen, en plats i Helsingborg där det skulle gå att hålla ett terränglopp. Bredvid en stinkande motorväg i Helsingborg hittade vi en grusfotbollsplan med tillhörande P14-lag som spelade träningsmatch med en orange vinterfotboll. Bredvid grusplanen fanns en backe som tillsynes ledde till landet ingenstans. Likt barnen i Narniaböckerna förundrades vi när en annan värld öppnade sig nere i hålan som backen ledde ner i. Här var det en helmysig skogskänsla med ett hundratal löpare i olika färger. En å porlade genom dalen, korven var på kokning och stämningen var förväntansfull. Det var dags för årets urpremiär.

Två uvar var på plats; Adde med sitt nylevererade LK Uven linne och Stigmar i en röd signaltröja. Rykten och statistisker hade talat om en tuff bana för de 8 kilometerna som skulle avverkas. Målen var satta någonstans kring 35 minuter för de båda uvarna. Stämningen vid starten var som vanligt tryckt. Ett par glada Göteborgare försökte skämta lite i klungan men stirrades ner av irriterade nordvästskåningar. Adde höll på att få en käftsmäll när han låtsades tränga sig för att få en bättre startposition. När startinformatorn (som givetvis skulle springa själv) klargjort att det inte gick att springa fel tutades loppet igång.

Första backen kom efter ett tjugotal meter och hastigheten i fältet kändes ganska snabb även så långt bak som Adde och Stigmar ovanligt nog lade sig. Väl uppe för backen var det slätt fram till första kilometern som Stigmar gick på ca 3:48 vilket var galet snabbt med tanke på backen i starten. Adde var endast ett par meter bakom men lallade ovetande på eftersom han inte hade någon klocka. Kilometer två gick på sekunden lika snabbt för Stigmar men här tappade Adde en bit för att sedan under kilometer tre sakta hämta igen meter efter meter. Kilometer tre (och sju) var de lugnaste kilometrarna med en runda nere i dalen. Kilometer 4 och 8 avslutades med loppets tuffaste backe som under första varvet marinerade musklerna för att under andra varvet grilla dem ordentligt. Stigmar höll samma tempo i princip hela loppet vilket ledde till att Adde tappade mark under andra varvet då han låg på rött.

Tiderna blev lysande för de båda uvarna 31:15 för Stigmar och 32:46 för Adde vilket gav en tredje respektive sjunde plats i motionsklassen. Det blir 2 poäng för Stigmar och 1,6 poäng för Adde i den prestigefulla Uv Grand Prix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar